Bedrijf Starten İn Turkije
Je bent hier: Startpagina / Onze Diensten
Bedrijf starten in Turkije
Bedrijf starten in Turkije

Bedrijf starten in Turkije

Heeft u altijd al een bedrijf willen starten in Turkije, maar geen idee welke routes moet bewandelen. Dan bent u op het juiste adres, DTC helpt u optimaal te profiteren van ondernemen in Turkije. Om te gaan ondernemen in een andere land dient u zich natuurlijk aan te gaan passen aan hun ondernemingsklimaat, ook moet u voldoen aan bepaalde eisen en plaatselijke regels.  Zo heeft Turkije niet dezelfde rechtsvormen als in Nederland, Turkije heeft hierbij eigen regels op het gebied van rechtsvormen. Buitenlande investeerders in Turkije kiezen meestal voor één van deze rechtsvormen.

Incorporated Company

Bij een coöperatie is het kapitaal van de vennootschap in aandelen verdeeld en de juridische verantwoordelijkheid van de aandeelhouders beperkt tot het huidige kapitaal. Dit verplichte partnerschap bestaat uit een algemene vergadering en een raad van bestuur en moet voldoen aan de volgende eisen: 

  • Er zijn aandeelhouders (in natuurlijke persoon of rechtspersoon) 
  • Maatschappelijk kapitaal moet 50.000 Lira overschrijden

Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Bij een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is de juridische verantwoordelijkheid van de aandeelhouders beperkt tot het huidige kapitaal. Deze ondernemingsvorm moet voldoen aan de volgende eisen: 

  • Er is minimaal één aandeelhouder (in natuurlijke persoon of rechtspersoon)
  • Het verplichte kapitaal is minimaal 10.000 Lira

Commanditaire vennootschap 

Dit type onderneming is opgericht om een commercieel bedrijf onder een commerciële titel te beheren, waar een paar partners verantwoordelijk zijn voor het kapitaal van de vennootschap. Andere partners zijn slechts beperkt verantwoordelijk voor het kapitaal voor het huidige kapitaal dat door de aandeelhouders wordt ingebracht.

  • Alleen rechtspersonen kunnen dit financieren
  • er is geen minimumbedrag voor het vereiste kapitaal.
  • De rechten en verantwoordelijkheden van de aandeelhouders worden bepaald door de vereniging.

Vennootschap onder firma 
Dit type onderneming is opgericht om een commercieel bedrijf onder een commerciële titel te beheren, waar alle partners beperkte verantwoordelijkheid hebben voor het huidige kapitaal dat aan de aandeelhouders wordt uitgekeerd.

  • Alle aandeelhouders moeten natuurlijke personen zijn.
  • Er is geen minimumbedrag voor het vereiste kapitaal.
  • De rechten en verantwoordelijkheden van de aandeelhouders worden bepaald door de vereniging.

Spreekt dit u aan en ziet u een interessante kans op de Turkse markt? Wij zullen u als ondernemer steunen op de meest efficiënte manier om een bedrijf op te zetten in Turkije met optimale zakelijke ondersteuning. Ook het afhandelen van randzaken en aanvragen van vergunningen zullen we u bij helpen.

Voor verdere vragen kunt u ons bereiken  info@dutchturkishtrade.nl , +31 (0) 88 808 78 16 of vul onze Contact formulier in. U kunt ook gerust langskomen voor een kopje koffie bij ons op locatie in Nederland, Goudse Rijweg 382, 3031CK, Rotterdam.

Bel ons voor gedetailleerde informatie